Beck – Hämndens pris

hamndensprisKriminelle Dag Sjöberg (Shanti Roney) planerar ett sprängattentat och “tvingas” sedermera mörda två poliser som kommer i hans väg. Min entusiasm inför ytterligare åtta filmer om Martin Beck var dämpad; Sjöwall-Wahlöös kommissarie lyckades bli uttjatad som filmfigur på rekordtid. Hantverket är åtminstone gott; det är en enkel men spännande thriller som har sina likheter med morden i Malexander 1999. Roney porträtterar effektivt en desperado och Ingvar Hirdwall är välkommen tillbaka som Becks granne, men polisen som ersätter Stina Rautelin från förra serien är inte särskilt intressant.

2001-Sverige-Norge-Danmark-Finland. 96 min. Färg. Regi: Kjell Sundvall. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Sophie Tolstoy (Sara Beijer), Shanti Roney, Marie Göranzon, Per Morberg… Ingvar Hirdwall.

Trivia: De övriga sju Beck-filmerna i den här omgången är Sista vittnet (bio), Mannen utan ansikteKartellenAnnonsmannenEnslingenPojken i glaskulanOkänd avsändare (de sista sex är videoutgåvor). Den tidigare serien började med Beck (1997).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

/ 5. Vote count:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu