Du är mitt äventyr

Du ‰r mitt ‰ventyr (1958) Filmografinr 1958/09Att kombinera ett stressat yrkesliv med föräldrarollen är ett tidlöst huvudbry och den här filmen visar hur två journalister får byta roller med varandra efter giftermålet och barnafödande. Båda stjärnorna är kanske ett tiotal år för gamla för sina roller, men de är charmiga ihop (särskilt med tanke på hur ”fel” de var för varandra i Sjunde himlen (1956)), liksom Bibi Andersson som konststudenten Chris. Tyvärr känns filmen lättviktig i sin problemhantering och uppfattades nog ärligt talat inte som modern ens när den kom.

1958-Sverige. 97 min. Färg. Regi: Stig Olin. Manus: Stig Olin, Hasse Ekman. Sång: ”Du är mitt äventyr” (Stig Olin). I rollerna: Sickan Carlsson (Lena Bergström), Gunnar Björnstrand (Tore Hall), Bibi Andersson (Christina Blom), Helge Hagerman, Siv Ericks, Sven-Eric Gamble… Sif Ruud, Artur Rolén.

Trivia: Nyinspelning av norska Kvinnens plass (1956).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.