Jönssonligan & den svarta diamanten

jonssonligansvartadiamantenNär Jönssonligan gick in i sitt andra decennium förändrades saker och ting. En tecknad vinjett i ”Rosa pantern”-stil (av Per Åhlin) introducerades, ackompanjerad av en ny signaturmelodi. Helgerån! Men Sickan ersätts av den nästan lika vrickade psykiatern Busé (Peter Haber) som har fått tag i föregångarens mästerliga plan på att stjäla en ovärderlig, rysk diamant; Haber är faktiskt en någorlunda värdig efterträdare. Den strikta formel som har dominerat de tidigare filmerna är tyvärr närvarande även i denna sjätte del.

1992-Sverige. 104 min. Färg. Regi: Hans Åke Gabrielsson. I rollerna: Ulf Brunnberg (Vanheden), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Peter Haber (M A Busé), Birgitta Andersson, Elias Ringquist, Per Grundén… Björn Granath, Rikard Wolff.

Trivia: Habers fru, Lena T. Hansson, spelar hans sekreterare. Följd av Jönssonligans största kupp (1995).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.