Jönssonligan dyker upp igen

jonssonligandykeruppigenDen fjärde filmen om Sveriges populäraste busar är lika tillfredsställande som det föregående verket – vilket inte är dåligt med tanke på vilken gång i ordningen vi ser det här konceptet mjölkas. Kupphistorierna är svaga; ett tillslag mot IKEA följs av ett äventyr med hemlig, elektronisk utrustning som stjäls framför näsan på Wall-Enberg (Per Grundén). Men ligans medlemmar är i högform; särskilt Björn Gustafson skördar skratt med hjälp av öl, golfbollar, tabletter och korvar… Johannes Brost spelar en ”Jaws”-liknande gorilla, ett fånigt inslag vi hade klarat oss utan.

1986-Sverige-Danmark. 92 min. Färg. Regi: Mikael Ekman. Manus: Rolf Börjlind, Gösta Ekman, Mikael Ekman. I rollerna: Gösta Ekman (Sickan Jönsson), Ulf Brunnberg (Ragnar Vanheden), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Birgitta Andersson, Per Grundén, Kent Andersson… Dan Ekborg, Johannes Brost. Cameo: Rolle Stoltz, Jacob Dahlin.

Trivia: Följd av Jönssonligan på Mallorca (1989).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.