Jönssonligan får guldfeber

jonssonliganguldfeberNågra framgångsrika förändringar gjordes med denna tredje film i serien. Nils Brandt har tackat för sig och därmed renodlas den framgångsrika trion Sickan-Vanheden-Harry. För första gången introduceras även Doris (Birgitta Andersson), Harrys pigga böna till flickvän. Formeln i det hafsiga manuset (om ligans försök att stjäla ett datorchip innehållande försvarshemligheter) blir bara allt tydligare, men de härliga huvudrollsinnehavarna får mycket hjälp genom att bli inkastade i hyfsat välregisserade slapstickscener. Den i Stadshustornet är värdig Harold Lloyd (i alla fall som en hyllning).

1984-Sverige-Danmark. 101 min. Färg. Regi: Mikael Ekman. I rollerna: Gösta Ekman (Sickan Jönsson), Ulf Brunnberg (Vanheden), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Birgitta Andersson, Per Grundén, Weiron Holmberg… Sten Ljunggren, Jessica Zandén.

Trivia: Följd av Jönssonligan dyker upp igen (1986).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.