Gräsänklingar

grasanklingarGösta Ekman och Loffe Carlsson är perfekta för sina roller som den timide, klumpige arkitekten och den glade, framfusige mekanikern som blir gräsänklingar och av en händelse råkar sammanföras. Det är väl inte helt oväntat vem i duon som ställer till det för vem. Ganska kul att se Gösta tvingas med på disko, umgås med Loffes barn, och så vidare – han snubblar och generas i vanlig ordning. Filmens struktur är mest i sketchstil; det blir inte mycket djupsinne av denna utforskning i ”frisläppt manlighet”.

1982-Sverige. 99 min. Färg. Regi: Hans Iveberg. I rollerna: Gösta Ekman (Gary), Janne Carlsson (Lasse), Lena Olin (Nina), Mona Seilitz, Börje Nyberg, Peter Harryson… Kim Anderzon, Lena Nyman, Claire Wikholm.

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.