Jönssonligan & Dynamit-Harry

JÖNSSONLIGAN SLÅR TILL IGEN!

jonssonligandynamitharrySickan (Gösta Ekman) har äntligen suttit av sitt fängelsestraff och möter förvånansvärt nog en nu hederlig Jönssonliga utanför murarna, men det varar inte länge för han har en plan… Varn!ng för Jönssonligan (1981) blev en bioframgång med resultatet att en uppföljare producerades för snabbt, med ett dåligt manus och oinspirerad regi. En ny figur tar allt ljus från ligamedlemmen Rocky (Nils Brandt) – Vanhedens ölstinne, muntre dynamitard till kusin, Harry. Han är en frisk fläkt och Björn Gustafson ger allt i den rollen.

1982-Sverige-Danmark. 106 min. Färg. Regi: Mikael Ekman. I rollerna: Gösta Ekman (Sickan Jönsson), Ulf Brunnberg (Vanheden), Nils Brandt (Rocky), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Carl Billquist, Dan Ekborg… Mona Seilitz, Per Grundén.

Trivia: Följd av Jönssonligan får guldfeber (1984).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.