Jönssonligans största kupp

jonssonligansstorstakuppDen sjunde filmen om Jönssonligan är verkligen totalt överflödig. Peter Haber återkommer som hastigast i rollen som dr. Busé men ersätts av Stellan Skarsgård; hans förrymde skojare och kleptoman med rejält lösgarnityr är värd några fniss, men filmen får förlita sig på Ulf Brunnberg och Björn Gustafson som vid det här laget börjar kännas lite trötta. Berättelsen om ligans plan att stjäla nytryckta sedlar för medlemmarna till Warszawa och den polska landsbygden, men miljöombytet gör inte filmen intressantare.

1995-Sverige-Polen. 99 min. Färg. Regi: Hans Åke Gabrielsson. I rollerna: Ulf Brunnberg (Vanheden), Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Stellan Skarsgård (Herman Melvin), Peter Haber, Birgitta Andersson, Elias Ringquist… Per Grundén.

Trivia: Följd av Jönssonligan spelar högt (2000).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.