Polis polis potatismos

polispolispotatismosEn av seriens minst intressanta filmer lyckas inte ens skildra öppningen på ett tillräckligt spektakulärt sätt, då en ohederlig affärsman fräckt skjuts ihjäl mitt i matsalen på Malmöhotellet Savoy. Det är typiskt för filmen att gripandet av mördaren i slutet måste vara ett av de lugnaste i filmhistorien. Men storyn om importerat smittat blod är i grunden helt okej och vi bjuds även på två av seriens kanske roligaste scener, Rolf Lassgårds utskällning av två klantskallar till poliser samt ett oväntat telefonsamtal mitt i Kjell Bergqvists älskogsakt…

1993-Sverige-Tyskland. 90 min. Färg. Regi: Pelle Berglund. Bok: Maj Sjöwall, Per Wahlöö. I rollerna: Gösta Ekman (Martin Beck), Kjell Bergqvist (Lennart Kollberg), Rolf Lassgård (Gunvald Larsson), Niklas Hjulström, Ingvar Andersson, Tommy Johnson… Lena T. Hansson, Marie Richardson, Reine Brynolfsson.

Trivia: Gick direkt till videohyllan; se Brandbilen som försvann för en lista på seriens andra filmer.

6 kopia

 

IMDb

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.