Polis polis potatismos

 Posted by on March 24, 2004  Swedish  Add comments
Mar 242004
 

polispolispotatismosEn av seriens minst intressanta filmer lyckas inte ens skildra öppningen på ett tillräckligt spektakulärt sätt, då en ohederlig affärsman fräckt skjuts ihjäl mitt i matsalen på Malmöhotellet Savoy. Det är typiskt för filmen att gripandet av mördaren i slutet måste vara ett av de lugnaste i filmhistorien. Men storyn om importerat smittat blod är i grunden helt okej och vi bjuds även på två av seriens kanske roligaste scener, Rolf Lassgårds utskällning av två klantskallar till poliser samt ett oväntat telefonsamtal mitt i Kjell Bergqvists älskogsakt…

1993-Sverige-Tyskland. 90 min. Färg. Regi: Pelle Berglund. Bok: Maj Sjöwall, Per Wahlöö. I rollerna: Gösta Ekman (Martin Beck), Kjell Bergqvist (Lennart Kollberg), Rolf Lassgård (Gunvald Larsson), Niklas Hjulström, Ingvar Andersson, Tommy Johnson… Lena T. Hansson, Marie Richardson, Reine Brynolfsson.

Trivia: Gick direkt till videohyllan; se Brandbilen som försvann för en lista på seriens andra filmer.

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>