Polismördaren

polismordarenEn av de bästa filmerna i den här serien är välsignad med ett bra manus. Det är två berättelser som går in i varandra och som fungerar lika bra var för sig. Den ena handlar om hur en 16-årig grabb (Johan Widerberg) av en händelse hamnar i ”dåligt” sällskap och till sist blir efterlyst som polismördare. Det kopplas samman med berättelsen om ett kvinnomord som Beck (Gösta Ekman) och hans kollegor undersöker i Moby. Filmen finner dessutom tid att kritisera dåligt arbete som utförs av poliser och journalister. Goda skådespelarinsatser, bland annat av Widerberg, och filmen har sina spännande och känslosamma stunder.

1994-Sverige-Tyskland. 89 min. Färg. Regi: Peter Keglevic. Bok: Maj Sjöwall, Per Wahlöö. I rollerna: Gösta Ekman (Martin Beck), Kjell Bergqvist (Lennart Kollberg), Rolf Lassgård (Gunvald Larsson), Tomas Norström, Jonas Falk, Agneta Ekmanner… Johan Widerberg, Petra Nielsen.

Trivia: Gick direkt till videohyllan; se Brandbilen som försvann för en lista på seriens andra filmer.

5 kopia

 

IMDB

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.