Stockholm Marathon

10 000 MÖJLIGA OFFER. EN MÖRDARE. SPRING FÖR LIVET.

stockholmmarathonDen sämsta och avslutande filmen i serien med Gösta Ekman som Martin Beck är till en början lite spännande, då någon med gevär och kikarsikte hotar att slå till mitt under Stockholm Marathon. Resultatet borde ha blivit en driven, tempofylld film men storyn om en hämnare, sårad av porrindustrin, lyfter aldrig. Ett särskilt stort problem i det här kapitlet är den halvtaskiga dubbningen av de tyska skådespelarna. Allra värst blir det med popstjärnan Ypsilon, en för övrigt pinsam figur som inte övertygar som flickidol.

1994-Sverige-Tyskland. 90 min. Färg. Regi: Peter Keglevic. Bok: Maj Sjöwall, Per Wahlöö (”Terroristerna”). I rollerna: Gösta Ekman (Martin Beck), Kjell Bergqvist (Lennart Kollberg), Rolf Lassgård (Gunvald Larsson), Niklas Hjulström, Jonas Falk, Mats Huddén… Anna Godenius, Örjan Ramberg, Gaby Stenberg, Mona Seilitz.

Trivia: Den här filmen gick på bio; se Brandbilen som försvann för en lista på seriens andra filmer.

6 kopia

 

IMDb

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.