Besökarna

Frank (Kjell Bergqvist) och hans familj köper en gammal villa, men problemen hopar sig… inte minst det faktum att något kusligt gömmer sig på vinden. Visst är det så att den här lågbudgetrysaren har gräslig musik som låter som något en full John Carpenter har övat på hemma vid synten. Visst är det också så att manuset är av det simplaste slaget. Och nog känns regin väl övertydlig ibland (liksom skådespeleriet). Men filmen har blivit en kultklassiker. Vi sympatiserar med familjen, här finns pigga bildlösningar, handlingen rör på sig utan dröjsmål – och nog rycker vi till här och var. 

1988-Sverige. 109 min. Färg. Regi: Joakim Ersgård. Manus: Joakim Ersgård, Patrik Ersgård. I rollerna: Kjell Bergqvist (Frank Eriksson), Lena Endre (Sara Eriksson), Johannes Brost (Allan Svensson), Joanna Berglund, Jonas Olsson, Patrik Ersgård.

Trivia: Lena Endres filmdebut. Filmen dubbades i efterhand av skådespelarna för att göra det lättare för andra länder att dubba filmen till sitt eget språk.

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

2 thoughts on “Besökarna”

 1. e det nån som vet vem den tidigaste ägaren var so bodde i de tlåsta vindsutrrymmet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. sen så undrar jag typ också e de nån som vet vad dom där grejorna i det låstavindsutrymmet mythologier härstammas ifrån typ dom där konstiga maskerna hänandes på vägen . och sen så finns det en tavla med en brun konstig skelelt figur på tavlan var typ gul och blå. och alla andra konstiga grejer där inne skicka en bild om ni ahr fått svar på vad dom grejorna i det låsta vindsutrymemt härstamamsifrån.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.