Beck 2 – Spår i mörker

sparimorkretJust när Martin Beck (Peter Haber) och Lena Klingström (Stina Rautelin) ska åka på kärlekssemester hittas det första halshuggna offret i Stockholms tunnelbana. Jag kan förstå varför man satsar på en film där folk mördas i tunnelbanan. Potentialen är stor; särskilt för stockholmare är tanken härligt ryslig. Jakten i tunnelbanan är hyfsat underhållande, men manuset sviker alla övriga inblandade. Att det i tunnlarna skulle ränna omkring videospelsberusade tonåringar med mördarinstinkt som halshugger pendlare är mest… löjligt.

1997-Sverige-Danmark-Norge-Tyskland. 90 min. Färg. Regi: Morten Arnfred. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Stina Rautelin (Lena Klingström), Cecilia Häll, Carlo Schmidt, Per Morberg… Ingvar Hirdwall, Björn Granath, Michael Nyqvist.

Trivia: Se Beck (1997) för en lista på seriens övriga filmer.

6 kopia

 

IMDb

What do you think?

/ 5. Vote count:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu