Den ofrivillige golfaren

denofrivilligegolfarenFinansmannen Bruno Anderhage (Mats Bergman) slår vad om att han kan besegra vilken nolla som helst i golf; den nollan är tänkt att bli Stig-Helmer (Lasse Åberg). Den fjärde filmen i Sällskapsresan-serien är lika sympatisk som trean och liksom i den filmen kastas en rik knös in i handlingen, utsökt spelad av Ingmar Bergmans son. Visst vet vi alla vem som vinner golfduellen, men resan till finalen är ändå förbannat trevlig att följa. Den inkluderar en tur till Skottland där vår hjälte skaffar sig kärlek och kunskaper. Inga gapskratt, men filmen får ett lyft av Stefan Nilssons sköna musik.

1991-Sverige. 107 min. Färg. Regi: Lasse Åberg. Musik: Stefan Nilsson. I rollerna: Lasse Åberg (Stig-Helmer Olsson), Jon Skolmen (Ole Bramserud), Mats Bergman (Bruno Anderhage), Hege Schøyen, Ulf Eklund, Marianne Scheja… Annalisa Ericson, Claes Månsson, Erland Josephson.

Trivia: Följd av Hälsoresan – en smal film av stor vikt (1999).

Guldbagge: Bästa manliga huvudroll (Åberg).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.