Sällskapsresan II – Snowroller

sallskapsresan2Stig-Helmer (Lasse Åberg) och Ole (Jon Skolmen) tar en sällskapsresa till Alperna; det blir en utmaning för Stig-Helmer som knappt kan stå på skidorna. Åberg fick lust att studera semestervanor i annan miljö än soliga Kanarieöarna. Tanken är god, fast svensken beter sig på ungefär samma sätt i snön som i solen, så det här är mest en repris av första filmen. Sven Melander och Weiron Holmberg kunde lika gärna sitta och supa på en alptopp. Det blir inte roligare än Björn Granath som hyperstressad, bufflig familjefar (fast han är inte dum).

1985-Sverige. 95 min. Färg. Regi: Lasse Åberg. I rollerna: Lasse Åberg (Stig-Helmer Olsson), Jon Skolmen (Ole Bramserud), Eva Millberg (Kärran), Cecilia Walton, Ingrid Wallin, Björn Granath… Staffan Ling. Gästroll: Jan Carlzon.

Trivia: Följd av SOS – en segelsällskapsresa (1988).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.