SOS – en segelsällskapsresa

sosStig-Helmer (Lasse Åberg) och Ole (Jon Skolmen) ska på maskerad, men den slutar med haveri i skärgården. De blir räddade och får tillfälle att mingla med skärgårdsfolk… Den tredje filmen i Åbergs serie om svenskens fritidsvanor visar gärna hur pretentiösa, rika stockholmare letar sig ut bland kobbarna för att visa upp den senaste, svindyra båten. Synd bara att Åbergs humor inte bits hårdare, även om den här filmen är bättre än den förra. Det trillas i plurret och är allmänt trivsamt; Åberg själv vacklar omkring lika charmigt tafatt som alltid, aldrig roligare än när han har på sig sin “sailing is a blow job”-tröja.

1988-Sverige. 104 min. Färg. Regi: Lasse Åberg. I rollerna: Lasse Åberg (Stig-Helmer Olsson), Jon Skolmen (Ole Bramserud), Birgitte Söndergaard (Anna-Vera), Tor Isedal, Anders Ahlbom, Lena-Pia Bernhardsson… Ewa Fröling, Johan Rabaeus, Sten Ljunggren, Ulla Skoog, Stellan Sundahl, Mats Arehn.

Trivia: Följd av Den ofrivillige golfaren (1991).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.