Hemligheten

hemlighetenEn 11-årig pojke hittas våldtagen och ihjälslagen; fallet blir en utmaning för Stefan Lindman (Ola Rapace) som döljer en hemlighet om sitt förflutna.Den tredje biofilmen i serien med Krister Henriksson som Wallander är en ganska dyster avslutning med en överraskande, känslosam händelse i slutet. Trots detta är det egentligen ingenting som engagerar en nämnvärt; pedofilelände har vi sett förr i svenska polisfilmer och mycket av dialogen är väldigt klichéartad. Men Anders A Rosendahl är ett nöje att se som skum snut.

2006-Sverige-Danmark-Norge-Tyskland. 93 min. Färg. Regi:Stephan Apelgren. I rollerna: Krister Henriksson (Kurt Wallander), Johanna Sällström (Linda Wallander), Ola Rapace (Stefan Lindman), Mats Bergman, Fredrik Gunnarson, Chatarina Larsson… Anders A Rosendahl, Stina Ekblad, Lennart Jähkel. 

Trivia: Se Innan frosten (2005) för en lista på seriens övriga filmer. 

Guldbagge: Bästa manliga biroll (Rosendahl).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.