Offside

En vinnande komedi.

Ett division sex-lag lyckas anlita ett före detta proffs (Brendan Coyle) som spelade för Liverpool – men när han anländer till Stenfors visar han sig vara svårt försupen. Mårten Klingbergs regidebut är en trivsam komedi om ett sådant där samhälle som inte har något annat att engagera sig i än det lokala, usla fotbollslaget. Fokus ligger inte bara på bygden utan även på Jonas Karlssons olyckliga karaktär och de nödvändiga livsbeslut han hela tiden skjuter upp. Förutsägbart paketerad och onödigt utdragen i slutet, men ändå underhållande, och Karlsson är riktigt bra.

2006-Sverige. 103 min. Färg. Regi: Mårten Klingberg. I rollerna: Jonas Karlsson (Anders Norborg), Brendan Coyle (Duncan Miller), Anja Lundqvist (Åsa Norborg), Torkel Petersson, Göran Ragnerstam, Ingvar Hirdwall… Anders Lönnbro.

Trivia: Liverpool-legendaren Ian Rush har en gästroll.

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.