Tjenare Kungen

tjenarekungenÅret är 1984; Abra (Josefin Neldén) är byns enda punkare, men när hon träffar Millan (Cecilia Wallin), en annan punktjej från Göteborg, följer hon med henne till stan där de försöker starta ett eget band. En sympatisk och livlig tonårsskildring á la Ulf Malmros, fast rotad i 80-talet och alla dess trender. Det är rätt gulligt att följa den envisa striden mellan olika ”ideologier” inom musik som dessa karaktärer envisas med; Neldén är charmig som den naiva Abra vars smak inte är fullt så taliban-strikt som Millans. En enkel film, visst, men entusiasmen och kärleken till perioden kompenserar.

2005-Sverige. 94 min. Färg. Regi: Ulf Malmros. I rollerna: Josefin Neldén (Abra), Cecilia Wallin (Millan), Malin Morgan (Isa), Johanna Strömberg, Joel Kinnaman, Kjell Bergqvist.

Guldbaggar: Bästa regi, kostymer.

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.