Ebbe the movie

MANNEN, MYTEN, AFFÄREN. 

ebbe_the_movieHistorien om bokförläggaren Ebbe Carlsson är sannerligen helt sanslös. Den här spännande dokumentären börjar med hans uppväxt. Redan som barn var han väldigt driven, ett socialt geni som i vuxen ålder snabbt såg till att få det han ville ha och nästla sig in i landets mäktigaste kretsar, inom socialdemokratin och Stockholmspolisen. Filmmakarna tecknar ett fascinerande porträtt av en beräknande, företagsam men även naiv person som blev navet i en av landets största politiska skandaler. Ändå känns det som att vi inte riktigt kommer nära lösningen till gåtan Ebbe. Många intressanta intervjuer med nyckelpersoner, väl berättat och snyggt tekniskt sett… även om det manipuleras lite väl mycket med en del av arkivmaterialet.

2009-Sverige. 83 min. Färg/Svartvit. Producerad av Britta Lübeck. Regi: Karin af Klintberg, Jane Magnusson. Manus: Karin af Klintberg, Jane Magnusson, Calle Marthin.

Trivia: Filmen har även visats på tv uppdelad i två avsnitt, där utpekandet av förre justitieministern Lennart Geijer som sexköpare har tagits bort.

Guldbagge: Bästa dokumentär.

4 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.