Hämnden

hamndenKommissarie Wallander (Krister Henriksson) försöker lista ut sambandet mellan ett mord, fem bilbomber samt ett attentat som släcker ljuset för hela Ystad. Den enda filmen i den andra omgången Wallander-rullar med Henriksson som gick på bio börjar spännande och obehagligt. Nya lovande karaktärer introduceras inför kommande kapitel. Men när lösningen till mysteriet blir uppenbar är den tyvärr för banal och mördarens sinnessjuka blodtörst blir svår att tro på. Henriksson ser ännu mer sliten ut än sist. 

2009-Sverige-Tyskland. 95 min. Färg. Regi: Charlotte Brändström. Manus: Hans Rosenfeldt. I rollerna: Krister Henriksson (Kurt Wallander), Lena Endre (Katarina Ahlsell), Sverrir Gudnason (Pontus), Nina Zanjani, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman… Stina Ekblad. 

Trivia: Övriga 12 filmer i serien gavs ut direkt på dvd. Den första serien Wallander-filmer med Henriksson började med Innan frosten (2005).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.