Beck – Skarpt läge

skarptlageEn man hittas mördad i en villa och hans hustru och barn visar sig vara på rymmen; Beck (Peter Haber) och kollegorna får veta att frun har kontakt med en kvinnojour. Det här kapitlet var det första i den tredje omgången Beck-filmer att visas på bio och det är en ganska stark öppning. Det samhällsproblem som avhandlas denna gång är kvinnomisshandel, både på jobbet för Gunvald i och med mordfallet och privat då hans syster är utsatt. Elisabet Carlsson ger en trovärdig prestation i den rollen och katt- och råttaleken mellan poliserna och mördaren blir spännande.

2006-Sverige-Danmark-Norge-Tyskland-Finland. 94 min. Färg. Regi: Harald Hamrell. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Björn Bengtsson (Daniel Orrberg), Källa Bie, Elisabet Carlsson, Magnus Mark… Marie Göranzon, Ingvar Hirdwall.

Trivia: De övriga sju Beck-filmerna i den här omgången är Den svaga länken (bio), Flickan i jordkällarenGamenAdvokatenDen japanska shungamålningenDet tysta skriket och I Guds namn (de sista sex är videoutgåvor). Den första serien började med Beck (1997).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

/ 5. Vote count:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu