Noll tolerans

ETT BESTIALISKT BROTT, TRE HOTADE VITTNEN, TOLVHUNDRA MAKTLÖSA POLISER. SKULLE DU VÅGA VITTNA?

nolltoleransEn av de första genomamerikanska filmer som gjordes i Sverige blev också genombrottet för en regissör som tidigare mest har prånglat ut lågbudgetfilmer. Historien om individuellt mod i kampen mot Göteborgs undre värld överraskar sällan, men håller en ändå engagerad. Jakob Eklund spelar en polis som blir oskyldigt anklagad för brott efter att ha sett till att en gangster (Peter Andersson) grips för ett rånmord; vittnen hotas, det blir en biljakt, etc… men trots klichéerna är det en laddad thriller. Marie Richardson är trovärdig som det tystade vittnet, Andersson som den förhärdade mördaren.

1999-Sverige. 109 min. Färg. Regi: Anders Nilsson. Manus: Anders Nilsson, Joakim Hansson. Foto: Jacob Jörgensen. I rollerna: Jakob Eklund (Johan Falk), Peter Andersson (Leo Gaut), Marie Richardson (Helén Andersson), Jacqueline Ramel, Fredrik Dolk, Lennart Hjulström… Torkel Petersson.

Trivia: Två uppföljare; först ut är Livvakterna (2001). 2009 återvände Johan Falk i en ny uppsättning bio- och dvd-filmer som började med Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser.

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.