Repmånad

repmanadDen blyge televerksarbetaren Helge Jonsson (Lasse Åberg) åker på repmöte där han dels träffar ett gäng karlar som helst festar sig igenom hela upplevelsen, dels en kvinnlig journalist… Åbergs regidebut blev en formidabel kassavältare, en typisk föregångare till Sällskapsresan (1980). Även det här är en slags ”sällskapsresa”, en färd in i manligheten och en svunnen tid inom försvaret, som består av en löst sammansatt blandning av minnen från verkliga repmöten. Janne Carlsson och Weiron Holmberg är festliga clowner, men den makliga registilen kan inte släta över de sömnigaste skämten.

1979-Sverige. 85 min. Färg. Regi: Lasse Åberg. Manus: Lasse Åberg, Bo Jonsson, Lars Molin. Musik: Janne Schaffer. I rollerna: Lasse Åberg (Helge Jonsson), Janne Carlsson (Oskar Löfgren), Weiron Holmberg (Tore Tallroth), Lasse Haldenberg, Ted Åström, Lennart Skoogh… Monica Dominique, Örjan Ramberg, Moltas Eriksson, Lars Amble.

Trivia: Komplett titel: Repmånad eller Hur man gör pojkar av män.

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.