Svensson Svensson – filmen

SOM OM STOCKHOLM INTE HADE NOG MED BEKYMMER…

svenssonsvenssonfilmenLena Svensson (Suzanne Reuter) kan inte motstå ett jobberbjudande som kräver att hon pendlar till Stockholm, men även hennes make (Allan Svensson) är, efter mycket motstånd, beredd att pröva lyckan i storstaden. Många kritiker gjorde som väntat tummen ner för den här övergången från tv-serie till film. Manusförfattarna gör ett någorlunda lovvärt försök att utvidga formatet; den tunna handlingen håller längre än en halvtimme. De får ut något av funderingarna kring framgång och lycka. Tonen sitter lika rätt som i serien och dess två stjärnor har ett väl inövat samspel.

1997-Sverige. 85 min. Färg. Regi: Björn Gunnarsson. Manus: Michael Hjorth, Johan Kindblom, Tomas Tivemark. I rollerna: Allan Svensson (Gustav Svensson), Suzanne Reuter (Lena Svensson), Chelsie Dickson (Lina Svensson), Gabriel Odenhammar (Max Svensson), Gun Arvidsson, Sten Ljunggren… Maria Lundqvist, Krister Henriksson, Lil Terselius, Göran Ragnerstam.

Trivia: Mikael Ekman sägs ha varit påtänkt som regissör. Följd av Svensson Svensson – i nöd och lust (2011).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.