Kärlekens krigare

karlekenskrigareIda (Josefin Ljungman) är tillsammans med sin flickvän Karin (Shima Niavarani) på väg till sin far för att konfrontera honom; när hon var liten våldförde han sig på henne. Simon Staho vill med den här filmen visa upp en kärlek som är så stark att den får de drabbade att gå över gränsen. Jag antar att syftet är att beröra, men hans konstnärliga pretentioner förhindrar det på ett metodiskt sätt. Filmen är sövande långsam samt iskall och beräknande i sin struktur, även om Ljungman gör en bra insats.

2009-Danmark-Sverige. 93 min. Svartvit. Regi: Simon Staho. Foto: Harald Gunnar Palgaard. I rollerna: Josefin Ljungman (Ida), Shima Niavarani (Karin).

Trivia: Dansk titel: Kærlighedens krigere.

8.gif kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.