Strul

strulKemiläraren Conny Rundqvist (Björn Skifs) hamnar i fängelse för narkotikabrott… men han är oskyldig och kåken erbjuder möjligheter för honom att ta reda på vem som har satt dit honom. Skifs första rejäla kassavältare var en pigg överraskning för både svenska kritiker och biopubliken – sällan hade en film varit så tydligt amerikaniserad. Bilar krockar, hus exploderar och det är så high concept som det kan bli. Skifs charm bär mycket av filmen, men hanteringen visar även en stor brist på mognad och det blir rätt tjatigt efter ett tag.

1988-Sverige. 101 min. Färg. Regi: Jonas Frick. Manus: Björn Skifs, Bengt Palmers. Sång: “Akta dej!” (Björn Skifs, Bengt Palmers). I rollerna: Björn Skifs (Conny Rundqvist), Gunnel Fred (Susanne Lindh), Magnus Nilsson (Gränges), Gino Samil, Johan Ulveson, Mikael Druker… Stefan Sauk, Hans Rosenfeldt, Allan Svensson, Thorsten Flinck.

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.