Hur många lingon finns det i världen

hurmangalingonEvige slarvern Alex (Sverrir Gudnason) blir utkastad av flickvännen och reser hem till Hudiksvall där han får jobb på ett dagcenter för utvecklingsstörda. Det finns två sätt att reagera inför den här filmen. Antingen retar man sig på alla klyschorna och Lena Koppels släpphänta regi som dominerar alltför många scener. Eller så tar man till sig den verklighetsbaserade historien om hur Glada Hudik-teatern kom till och uppskattar de medlemmarnas mycket charmiga (och ibland även gripande) insatser. Extremt mycket feelgood – men realityserien Elvis i glada Hudik (2010) är mer givande.

2011-Sverige. 101 min. Färg. Widescreen. Regi: Lena Koppel. Manus: Lena Koppel, Pär Johansson, Trine Piil. I rollerna: Sverrir Gudnason (Alex), Vanna Rosenberg (Hanna), Mats Melin (Kjell-Åke), Theresia Widarsson, Bosse Östlin, Ellinore Holmer… Marie Robertson, Claes Malmberg, Cecilia Forss, Eva Funck.

Trivia: Tomas Brolin, Elisabet Höglund, Kevin Borg och Dogge Doggelito spelar sig själva i ett tv-program. Följd av Hur många kramar finns det i världen (2013).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.