Mun mot mun

munmotmun17-åriga Vera (Sofia Westberg) har rymt från sin familj; hon hänger hellre med hallicken och knarklangaren Morgan (Magnus Krepper) än sin alkoholiserade far Mats (Peter Andersson)… men han har nyktrat till och gör nu allt för att få tillbaka henne. Björn Runge följde upp sin lysande Om jag vänder mig om (2003) med ytterligare en stark film som hade kunnat vara ännu bättre om den inte vältrade sig i elände redan från ruta ett. Det gör att det dröjer innan man förmår ta till sig karaktärerna och på allvar intresserar sig för deras öden. Men här finns även svart humor och mycket fina skådespelarinsatser.

2005-Sverige-Danmark. 94 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Björn Runge. Foto: Anders Bohman. I rollerna: Peter Andersson (Mats), Marie Richardson (Ewa), Sofia Westberg (Vera), Magnus Krepper (Morgan), Anton Jarlros Gry, Magdalena Jansson… Marie Göranzon, Ingvar Hirdwall, Ann Petrén, Pernilla August.

Guldbagge: Bästa manliga biroll (Krepper).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.