Gitarrmongot

gitarrmongotRegissören Ruben Östlund begick långfilmsdebut efter ett antal kortfilmer och dokumentärer. Mottagandet var blandat, men Gitarrmongot är en liten övning inför den betydligt stadigare De ofrivilliga (2008). Det är en slags tablå, med scener staplade efter varandra, ofta provokationer som visar aparta beteenden i vårt samhälle. Det blir mest en kylig studie av det hela, och det hjälper inte att utgångspunkten i första scenen är ett förakt inför tv-program som Allsång på Skansen och det breda underhållningsvärdet.

2004-Sverige. 89 min. Färg. Regi, manus: Ruben Östlund. I rollerna: Erik Rutström (Ung gitarrist), Ola Sandstig (Vuxen gitarrist), Julia Persdotter (Flickvännen), Mikael Allu, Bjarne Gunnarsson, Pär Berg.

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.