Leo

Efter en blöt kväll stapplar Leo (Leonard Terfelt) och flickvännen (Sara Edberg) hem, men hamnar snart i en situation som förändrar deras liv på ett tragiskt sätt. Med förra filmen Zozo (2005) svängde Josef Fares in på en mörkare väg; den här gången är det gatuvåldets konsekvenser som utforskas. Han försöker skapa spänning och närhet med en skakig handhållen kamera och abrupta klipp. Man sympatiserar med Leo i hans sorg, så känslorna får Fares fram. Det är välspelat och rakt, men filmen lider av den totala förutsägbarheten i upplägget; andra halvan av filmen berör heller inte lika mycket.

2007-Sverige. 78 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Josef Fares. I rollerna: Leonard Terfelt (Leo), Shahab Salehi (Shahab), Josef Fares (Josef), Sara Edberg, Eva Fritjofson, Dragomir Mrsic. 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.