Mord, lilla vän

När en författare dör i en mystisk båtolycka börjar kvällstidningsredaktören Dick Mattsson (Stig Olin) forska i fallet; offret tillhörde ett hemlighetsfullt herrsällskap. Olin var ingen särskilt erfaren regissör när den här filmen kom och mycket i den känns taffligt hanterat, inte minst de humoristiska slagsmålsscenerna. Det främsta problemet med filmen är bristen på spänning. Men Olin har en fräckhet som passar hans snokande murvel och Inga Landgré är också bra; bland birollerna står Inga Gill och Carl-Gustaf Lindstedt ut i sina alltför korta inhopp.

1955-Sverige. 88 min. Svartvit. Regi, manus: Stig Olin. Bok: Anders Jonasson (“Mord med mera”). I rollerna: Stig Olin (Dick Mattsson), Inga Landgré (Brita Ljungdahl), Gösta Cederlund (Herman Rooth), Peter Lindgren, Torsten Lilliecrona, Ingvar Kjellson… Mimi Pollak, Inga Gill, Sven-Eric Gamble, Carl-Gustaf Lindstedt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.