Odjuret

defaultbildNär en förrymd pedofil mördar en liten flicka händer någonting inom hennes far (Ola Rapace) som inte ens kommissarie Ewert Grens (Peter Dalle) kan förhindra. Daniel Alfredson återvänder till samma barnamördartema som i Mannen på balkongen (1993) i denna första filmatisering av en av Roslund & Hellströms böcker. En deprimerande historia som är kompetent utförd och har fina insatser, inte minst av Rapace som den sörjande fadern samt Gerhard Hoberstorfer som en aggressiv kåkfarare. Spännande, och har sina poänger i vilka konsekvenser pedofilhysterin kan få.

2012-Sverige. Gjord för tv. 100 min. Färg. Regi: Daniel Alfredson. Bok: Anders Roslund, Börge Hellström. I rollerna: Ola Rapace (Fredrik Stefansson), Philoméne Grandin (Agnes Stefansson), Peter Dalle (Ewert Grens), David Dencik, Bengt Braskered, Melinda Kinnaman… Susanne Thorson, Gerhard Hoberstorfer, Johan Widerberg.

MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.