Tysta leken

tystalekenTre kvinnor (Malin Arvidsson, Carina Lidbom, Maria Lundqvist) som inte känner varandra anländer till ett hus på landsbygden som de har ärvt – utan att ha en aning om varför. Görel Cronas regidebut är ett mörkt drama som ger ett utmärkt tillfälle för huvudrollsinnehavarna att hamna i konflikt med varandra. Alla frågetecknen fördjupas under filmens gång, och nog är man nyfiken på vad som ska hända. Skådespelarna är bra, men den extremt sorgtyngda atmosfären är ett sänke och det luddigt definierade traumat som avslöjas mot slutet är inte så givande.

2011-Sverige. 92 min. Färg. Regi, manus: Görel Crona. I rollerna: Malin Arvidsson (Antonia), Carina Lidbom (Birgitta), Maria Lundqvist (Sassa), Bengt Braskered, Johan Fagerudd, Per Oscarsson.

Trivia: Oscarssons sista film.

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.