Vi hade i alla fall tur med vädret…

 

vihadeiallafallvadretFamiljen Backlund beger sig ut på husvagnssemester och tar med sig morfar Rudolf (Gunnar “Knas” Lindkvist)… men det hela blir en tålamodsprövning för pappa Gösta (Rolf Skoglund). En av Kjell Sundvalls tidiga filmer, en folkkär klassiker i samma stil som Sällskapsresan och Göta Kanal. Mycket underhållning i en timmes tid, men det är nog bra att den är så pass kort. Semesterro och trivsel går förlorat i en rad enkla men ofta roliga scener, där biltvättsblundern står ut. Ibland har filmen till och med drag av Semestersabotören (1953), med sina små iakttagelser av typer. Claire Wikholm och Lindkvist är ljuvliga, Skoglund skogstokig från ruta ett.

1980-Sverige. Gjord för tv. 57 min. Färg. Producerad av Sven Lindholm. Regi: Kjell Sundvall. Manus: Kjell-Åke Andersson, Börje Hansson, Kjell Sundvall. I rollerna: Rolf Skoglund (Gösta Backlund), Claire Wikholm (Gun Backlund), Gunnar “Knas” Lindkvist (Rudolf Johansson), Lotta Thomsen, Johan Öhman, Karl-Erik Andersson.

Trivia: Följd av en långfilm, Vi hade i alla fall tur med vädret igen! (2008).

ÖVER MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.