Fröken Julie

frokenjuliePå 1920-talet firas midsommar på ett lantligt gods och grevens dotter (Nathalie Söderqvist) intresserar sig för en nykomling bland tjänstefolket, Jean (Klas Ekegren)… Det vore orättvist att jämföra regissörens långfilmsdebut med Alf Sjöbergs version av Strindbergs pjäs. Men stolpigheten här står sig på egen hand. Den låga budgeten och amatörmässiga tonen genomsyrar allt. Huvudrollsinnehavarna övertygar aldrig som älskare och fångar i ett ont spel. Framför allt är filmen oerhört tråkig.

2013-Sverige. 85 min. Färg. Widescreen. Regi, manus: Mikael Berg. Pjäs: August Strindberg. I rollerna: Nathalie Söderqvist (Julie), Klas Ekegren (Jean), Lina Englund (Kristin), Görel Crona, Michelle Meadows. 

8.gif kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.