Medicinen

medicinen45-åriga Johanna (Helena Bergström) är en hunsad journalist på ett modemagasin som börjar ta experimentell medicin mot sitt envisa munsår… och känner hela sin personlighet förändras. Hans Koppels lättsmälta roman blir en lös grund för en tämligen typisk Colin Nutley-film, på gott och ont, som påminner vagt om Limitless (2011). Manusförfattarna får in en hel del dräpande, roliga repliker och skådespelarna levererar storstilat, inklusive Ewa Fröling som Anna Wintour-wannabe. Kan berättas rappare, men fastare struktur än i en annan kvinnodominerad Nutley-film, Gossip (2000).

2014-Sverige. 114 min. Färg. Widescreen. Regi: Colin Nutley. Manus: Edward af Sillén, Daniel Réhn. Bok: Hans Koppel. I rollerna: Helena Bergström (Johanna), Ewa Fröling (Iris), Maria Lundqvist (Louise), Katarina Ewerlöf, Cecilia Forss, Susanne Thorson… Petra Mede, Thomas Hanzon, Johan H:son Kjellgren, Nina Gunke. 

Trivia: Filmen påminner till viss del även om Försök inte med mej..! (1946).

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.