Smala Sussie

EN GANGSTERKOMEDI PÅ VÄRMLÄNDSKA.

smalasussieUlf Malmros, bördig från Molkom i Värmland, vet vad han gör när han tar sig an landsbygden – på ett komiskt sätt, med svarta inslag. Intrigen berättas på ett ickelinjärt men underhållande sätt; Erik (Jonas Rimeika) återvänder till hembyn, finner att systern (Tuva Novotny) är försvunnen efter en olycklig romans med Banarne (!), men också att de gamla kompisarna inte är direkt bekymrade över det… En salig röra, men filmen är verkligen full av energi. Kjell Bergqvist är ljuvlig som den tvångskommenderade polisen, Novotny nästan rörande som Sussi och Björn Starrin ett fynd som Pölsa, en kille som är för upptagen för att hinna med ett jobb.

2003-Sverige. 101 min. Färg. Producerad av Christer Nilson. Regi: Ulf Malmros. Manus: Ulf Malmros, Petteri Nuottimäki. Foto: Mats Olofsson. I rollerna: Jonas Rimeika (Erik), Tuva Novotny (Sussie), Björn Starrin (Pölsa), Kjell Bergqvist, Michael Nyqvist, Lena Dahlman… Lotta Tejle, Bengt Alsterlind. Gästroll: Papa Dee.

4 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.