Viva Hate

defaultbildPeter Birro såg tillbaka till sitt ljuva 90-tal då han och brodern Marcus röjde med bandet The Christer Petterssons i Göteborg – resultatet blev en skamlöst tonårsslängig miniserie, på gott och ont. Vi följer 18-årige Daniels (Tom Ljungman) försök att starta en karriär med ett uppkäftigt amatörband, vinna Fannys (Anna Åström) extremt motvilliga hjärta samt undvika att bli alltför inblandad i sin storebrors (Anastasios Soulis) kriminella sidoaffärer. Ur ett vuxet perspektiv är det gapigt och lite väl bekant, men känns ändå sann i attityden till tonåringarna. Birollsskådisarna lyfter också, särskilt Peter Andersson som känslig gangster.

2014-Sverige. Gjord för tv. 171 min. Färg. Regi: Jens Lien. Manus: Peter Birro. I rollerna: Tom Ljungman (Daniel), Anna Åström (Fanny), Anastasios Soulis (Tommy), Lena Endre, Peter Andersson, Mandus Berg… Ebbot Lundberg, Leif Andrée, Simon J. Berger, Adam Lundgren.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt. Birro skulle från början ha skrivit serien tillsammans med Marcus, men det sprack och de bröt helt med varandra.

MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.