Den orolige mannen

denoroligemannenKurt Wallander (Krister Henriksson) blir avstängd efter en förvirrande kväll ute på stan; under tiden blir han indragen i ett mysterium med kopplingar till hans dotters svärföräldrar och 1980-talets ubåtsjakter. Den tredje omgången Wallander-filmer med Henriksson började med den här biofilmen. Det är en allt mer sliten snut vi ser, nu med tydliga tecken på en begynnande demens. Henriksson är bra och omges av fina birollsinsatser, till exempel Ingvar Hirdwall som tjurig fiskargubbe. Storyn har intressanta drag, men får aldrig upp någon spänning.

2013-Sverige. 105 min. Färg. Regi: Agneta Fagerström-Olsson. Manus: Lars Bill Lundholm, Peter Birro. Bok: Henning Mankell. I rollerna: Krister Henriksson (Kurt Wallander), Charlotta Jonsson (Linda Wallander), Leonard Terfelt (Hans von Enke), Signe Dahlkvist, Marika Lindström, Sten Ljunggren… Peter Andersson, Ingvar Hirdwall, Len Cariou, Mats Bergman, Lo Kauppi.

Trivia: Övriga fem filmer i serien gavs ut direkt på dvd. Den första serien Wallander-filmer med Henriksson började med Innan frosten (2005).

6 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.