Kristin kommenderar

Kristin kommenderar (1946) Filmografinr 1946/14På kort tid gifter sig Marianne och Harald (Wanda Rothgardt, Gunnar Björnstrand) och får flera barn; kaoset där hemma leder till att de skaffar ett hembiträde (Dagmar Ebbesen) – som har en okänd koppling till dem. En film som skrevs direkt för Ebbesen och håller högre kvalitet än många av de tidigare komedier där hon spelat godhjärtad men bestämd husa. En bra historia förvaltas väl av regissören som skildrar både ett fattigare, äldre Sverige och en modernare tid där unga par kämpar med att få ihop jobb och barnuppfostran. Mycket roande insatser av Ebbesen, Björnstrand och John Elfström som Hamlet-tokig vaktmästare.

1946-Sverige. 96 min. Svartvit. Regi: Gustaf Edgren. I rollerna: Dagmar Ebbesen (Kristin Carlsson), Wanda Rothgardt (Marianne Hagström), Gunnar Björnstrand (Harald Westman), John Elfström, Olle Florin, Börje Mellvig… Per Oscarsson, Sif Ruud, Brita Borg.

5 kopia

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.