Beck – Rum 302

beckrum302Efter ett femårigt uppehåll var Peter Haber och Mikael Persbrandt redo att spela Beck och Gunvald igen och det är inte mycket som har förändrats under de 18 år som har gått sedan första filmen – vilket är på gott och ont. Manuset handlar om en ung kvinna som hittas mördad på ett hotell; väl avvägt, med en del spänning och humor. Huvudrollsinnehavarna är stabila, även om det är svårt att få ett grepp om Jonas Karlssons nya rollfigur. Han och en del andra nykomlingar som introduceras påminner lite väl mycket om några föregångare, en fantasilöshet i konceptet.

2015-Sverige. Gjord för tv. 90 min. Regi: Mårten Klingberg. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Jonas Karlsson (Klas Fredén), Måns Nathanaelson, Ingvar Hirdwall, Rebecka Hemse… Niklas Hjulström, Molly Nutley, Irma Schultz Keller.

Trivia: Den femte omgången av Beck-filmer gick direkt till tv-rutan; sammanlagt åtta filmer visades 2015-2016.

MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu