Johan Falk: Kodnamn Lisa

Frank Wagner (Joel Kinnaman) och hans familj utsätts för ett mordförsök, men lyckas fly; han har ett pris på sitt huvud, men kan inte heller lita på polisen… De fem Johan Falk-filmer som kom 2012 avslutades med den här biofilmen där både Wagners och Seths (Jens Hultén) dubbelspel ställs på sin spets samtidigt som Falk försöker rädda situationen. Bra fart i actionscenerna och kompetent regisserat. Liksom i tidigare filmer är Kinnamans och Hulténs insatser ett lyft för hela serien. Filmen avslutas med ett kort snack med den verklige polisinfiltratören Peter Rätz, som inspirerade Kinnamans rollfigur.

2013-Sverige. 106 min. Färg. Regi: Charlotte Brändström. I rollerna: Jakob Eklund (Johan Falk), Joel Kinnaman (Frank Wagner), Ruth Vega Fernandez (Marie Lindell), Mikael Tornving, Jens Hultén, Sergej Merkusjev… Jessica Zandén, Alexander Karim, Marie Richardson, Magnus Roosmann, Anders Lönnbro.

Trivia: Se Johan Falk: GSI – Gruppen för särskilda insatser (2009) för en lista på seriens övriga filmer.

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.