Stockholm Stories

TRETTIOTRE METER ÖVER SLUSSEN. 

Jonas Karlsson är inte bara en skicklig skådespelare utan även en omtyckt författare; här har han en av de bärande rollerna i en filmatisering av en novellsamling. Det är en skicklig långfilmsdebut vi ser, en slags svensk Short Cuts (1993) där vi följer fem ganska ensamma personer i huvudstaden som alla har sina speciella problem och vars vägar möts. Välspelat; särskilt Karlsson och Cecilia Frode står ut som två mycket udda fåglar. Filmen överraskar kanske inte, särskilt inte i berättelsen om en överklassyngling, men engagerar och har en attraktivt sorgsen, tragikomisk ton. 

2014-Sverige. 97 min. Färg. Regi: Karin Fahlén. Noveller: Jonas Karlsson (”Det andra målet”). I rollerna: Martin Wallström (Johan), Cecilia Frode (Jessica), Jonas Karlsson (Thomas), Julia Ragnarsson, Filip Berg, Marie Richardson… David Dencik, Gustaf Hammarsten, Happy Jankell.

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply