Den svarta cirkeln

Efter två bombattentat i Stockholm står det klart för journalisten Johan Nordenskiöld (Stefan Sauk) att gärningsmännen inte kan tillhöra extremvänstern, vilket alla andra tror… men hans efterforskningar försätter honom i fara. En miniserie som målar med breda penseldrag, utsätter välkända Stockholmsplatser för terrorism, och tänker sig en vidsträckt konspiration på yttersta högerkanten. Underhållande, även om storyn dras ut onödigt mycket; det hade räckt med ett traditionellt format på tre avsnitt. Sauks karaktär, en tjurig, självgod före detta vänsteraktivist, är inte den lättaste att sympatisera med.

1990-Sverige. Gjord för tv. 279 min. Färg. Regi: Pelle Seth. I rollerna: Stefan Sauk (Johan Nordenskiöld), Liv Osa (Eva Murray), Lars-Erik Berenett (Rikard Kostner), Agneta Ekmanner, Ernst Günther, Roland Hedlund… Allan Svensson, Rikard Wolff, Basia Frydman, Heinz Hopf, Peter Andersson, Görel Crona, Claes Ljungmark.

Trivia: Ursprungligen visad i fem avsnitt.

MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.