Skuggornas hus

DET FÖRFLUTNA KRÄVER SIN RÄTT…

Två lärare (Gunilla Röör, Stefan Sauk) tar med en musikklass till ett gammalt hus på Gotland där kvinnan som grundade deras skola växte upp… men det är märkt av det förflutna. En ryslig miniserie som främst vänder sig till ungdomar, om en klass som döljer en hemlighet och en lärare som först nu har börjat jobba igen efter ett sammanbrott. Hon tycker sig se spöken i det märkliga huset på Gotland, men det är inte hennes hjärna som framkallar dem… Mysteriet dras ut en smula, men bra stämning och ett ambitiöst, påkostat klimax. Många senare bekanta ansikten bland eleverna.

1996-Sverige. Gjord för tv. 173 min. Färg. Regi: Mikael Håfström. Bok: Bjarne Reuter (”7:A”). I rollerna: Gunilla Röör (Gia), Stefan Sauk (Henrik), Jesper Salén (Mauritz), Hanna Alström, Emelie Rosenqvist, Peter Viitanen… Gustaf Skarsgård, Inga Landgré, Rakel Wärmländer, Moa Gammel.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt.

MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.