En fästman i taget

”Lillan” Carlberg (Sickan Carlsson) är trött på att hennes fästman (Karl-Arne Holmsten) tar henne för given och beger sig ut på en resa för att träffa män och utvecklas. Schamyl Baumans och Carlssons andra film tillsammans det året (efter Klasskamrater) skickar Sickan ut på ett äventyr där hon möter en otrogen handelsresande, en stilig disponent som söker lugn och ro i Härjedalen samt en dynamitard på rymmen. Gunnar Björnstrand är njutbar i den rollen och det är trivsam stämning, men upplägget är för fånigt och tandlöst för att bli mer än en bagatell.

1952-Sverige. 105 min. Svartvit. Regi: Schamyl Bauman. I rollerna: Sickan Carlsson (Lilian ”Lillan” Carlberg), Karl-Arne Holmsten (Arne Stockman), Stig Järrel (Adolf Lundkvist), Edvin Adolphson, Gunnar Björnstrand, Stig Olin… Arne Källerud, John Botvid.

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.