Pojken med guldbyxorna

11-årige Mats (Lukas Holgersson) och hans kompis (Olle Krantz) hittar ett par byxor som innehåller en outtömlig reserv av hundralappar… men snart jagas de av både polisen och ondskefulla män. Ella Lemhagen är rätt regissör att ta sig an den här filmatiseringen av Max Lundgrens bok, som onekligen inbjuder till jämförelser med den klassiska miniserien från 1975. Tsatsiki, morsan och polisen-regissören har gott handlag med barn och det är lätt att engagera sig i Holgersson som Mats. Filmen börjar gulligt, men får en brutalare ton i andra halvan. Det går dock inte överstyr. 

2014-Sverige. 99 min. Färg. Regi: Ella Lemhagen. Bok: Max Lundgren. I rollerna: Lukas Holgersson (Mats), Olle Krantz (David), Nina Sand (Livli), Shanti Roney, Jimmy Lindström, Kurt Ravn… Annika Hallin, Harald Hamrell.

Trivia: Hamrell spelade Mats i miniserien.

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.