Cleo

Gänget bakom Svensson Svensson skrev den här arbetsplatskomedin som utspelades på ett hektiskt kontor mitt i Stockholm. Särskilt Suzanne Reuter, Johan Rheborg och Loa Falkman var njutbara i rollistan och hittade i samarbete med manusförfattarna en snabb, rolig jargong som lyfte serien. Intriger på jobbet blandades med rollfigurernas livspusslande. Här fanns en lekfull känsla rakt igenom på ett sätt som kändes ovant för svenska komediserier (sista avsnittet blev en parodi på skräckfilmer), men även engagerande vänskap och relationstwister som var lätta att känna igen sig i. Serien använde sig charmigt nog av en lång rad schlagers på svenska som en röd tråd. Tredje och sista säsongen var dock ojämn, som om man var osäker på vart serien skulle ta vägen.

2002-2003:Sverige. Gjord för tv. 27 avsnitt. Färg. Upphov: Michael Hjorth, Johan Kindblom, Tomas Tivemark. Signatur: Damn!. I rollerna: Suzanne Reuter (Cleo Andersson), Loa Falkman (Claes Lindwall), Johan Rheborg (Åke Lindén), Gustaf Hammarsten, Magdalena in de Betou, Rakel Wärmländer (02), Gustaf Skarsgård (02), Sverrir Gudnason (03), Karin Huldt (03), Christian Hollbrink (03).

Sista ordet: “Det stora som skiljer den här serien från många andra är att den inte bygger på billig, enkel konflikt, att man försöker lura och bedra varann. Det är inga sensationer. Här finns ingen JR Ewing som går runt och manipulerar. Den bygger på att man bryr sig om, pratar och lyssnar.” (Rheborg, Aftonbladet)

ÖVER MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.