Den döende detektiven

Lars Martin Johansson (Rolf Lassgård) är numera pensionerad från Rikskriminalen, men efter att ha överlevt en stroke måste han rehabiliteras och intresserar sig för ett gammalt olöst fall där en flicka mördats. Den tredje och sista miniserien (En pilgrims död (2013) var först ut) med Lassgård som den gamle kriminalaren som kan ”se runt hörn” är naturligt melankolisk eftersom stroken ger honom tillfälle att fundera över vad som väntar härnäst. Samtidigt stärker han bandet till forna kollegan (Helena af Sandeberg) och får en ny allierad i ryske medhjälparen Max. Mordfallet överraskar inte, men det är ett värdigt farväl till en tjurig gubbe.

2018-Sverige. Gjord för tv. 174 min. Färg. Regi: Kristian Petri. Bok: Leif GW Persson. I rollerna: Rolf Lassgård (Lars Martin Johansson), Helena af Sandeberg (Jeanette Eriksson), Alexej Manvelov (Max), Lena B. Eriksson, Amanda Ooms, Henrik Norlén… Tomas Bolme, Lars Lind.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt.

MEDEL

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.